Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, εκτάκτως το 22ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με θέμα: «Δράσις αλληλεγγύης δια τους πρόσφυγας και τους υπό της Εκκλησίας επισιτιζομένους».

Αμέσως μετά την προσευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ανακοίνωσε στους Εφημερίους – Συνέδρους τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ι. Μητρόπολη για την προσφορά 4.500 μερίδων φαγητού καθημερινά σε όλη την Κορινθία και ιδιαιτέρως εν όψει των εορτών του Πάσχα, ως και ότι η ανάγκη αυτή παρουσιάζεται πλέον εντονότερη και πιεστικότερη με την έλευση προσφύγων και μεταναστών στην Κορινθία.

Κήρυξε «πανστρατιά» αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις παρουσιαζόμενες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για επισιτιστική και όχι μόνο βοήθεια των πανταχόθεν προερχομένων «αδελφών του Χριστού». Γνωστοποίησε τα είδη που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες – μετανάστες, σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατεύθυνε και οργάνωσε την συγκέντρωση αυτών, ορίζοντας υπεύθυνο «οργανισμό» την Τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», εις την οποίαν θα παραδίδονται τα είδη που θα συγκεντρωθούν με ειδικό πρωτόκολλο για τους πρόσφυγες, και εκ των συνεργατών του τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ ως γενικό υπεύθυνο της όλης δράσεως.

Ανταποκρινόμενοι οι Εφημέριοι στην πρόσκληση αποδέχθηκαν πρόθυμα την εντολή της Τοπικής Εκκλησίας για «συστράτευση» στην φιλανθρωπική προσφορά και στην δράση αλληλεγγύης με σκοπό την συμπαράσταση στους πρόσφυγες-μετανάστες του Νομού.

104_2808.JPG

104_2811.JPG

104_2814.JPG

104_2820.JPG

104_2824.JPG

104_2831.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.