Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Jens Ploetner και η Πρέσβης της Αυστρίας κ. Andrea Ikić-Böhm επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Πρέσβεις συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν απόψεις.

Στον Αρχιεπίσκοπο η Πρέσβης της Αυστρίας και ο Πρέσβης της Γερμανίας Στον Αρχιεπίσκοπο η Πρέσβης της Αυστρίας και ο Πρέσβης της Γερμανίας Στον Αρχιεπίσκοπο η Πρέσβης της Αυστρίας και ο Πρέσβης της Γερμανίας

 

«Η Εκκλησία δεν διαιρεί. Η Εκκλησία ενώνει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στον Βρεφονηπιακό σταθμό της Αρχιεπισκοπής «Βαφειαδάκειον» στους Αγίους Αναργύρους με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «ο σκοπός της Εκκλησίας ανακεφαλαιώνεται σε δυο στόχους. Ο πρώτος είναι ο αγιασμός, η καλλιέργεια, η πνευματική ζωή. Ο δεύτερος είναι η ενασχόληση με τον άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία, γιαυτό και η Εκκλησία δε θα μπορούσε να είναι μακριά από τους παιδικούς σταθμούς και αντίστοιχες δομές».

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «η Εκκλησία δεν διαίρει. Η Εκκλησία ενώνει και το αποτέλεσμα της ενότητας είναι η καλλιέργεια του ήθους των ανθρώπων. Το ήθος στην εποχή μας χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη».

Έκανε λόγο, επίσης, για τους παιδικούς σταθμούς και τα ιδρύματα της Εκκλησίας που αποσκοπούν να καλλιεργήσουν στα παιδιά το ελληνορθόδοξο ήθος. «Μας λείπει ένα όραμα και το αναζητούμε» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία έχει λόγο στην καλλιέργεια της μόρφωσης και του ήθους των παιδιών. Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε, ώστε τα παιδιά μας να εθίζονται στο ελληνορθόδοξο ήθος από αυτήν την ηλικία, αλλά και σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, μέχρι την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Πολλοί λένε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και να πάμε μπροστά. Κανείς δεν είναι αντίθετος σε αυτό. Αλλά ποιος μπορεί να καταλάβει ότι την εκκλησιαστική εκπαίδευση δεν την κάνει η Εκκλησία για τα στελέχη της, αλλά άλλος χώρος. Είναι, δηλαδή, σαν να λέμε στην Πολιτεία: Δώστε μας την Σχολή Ευελπίδων να εκπαιδεύσουμε τους Ευέλπιδες. Δεν μπορούμε. Τότε τους ιερείς πώς μπορεί να τους κάνει η Πολιτεία;» αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας: «Να εκσυγχρονιστούμε, αλλά να εκσυγχρονιστούμε με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο», ενώ ευχαρίστησε το ίδρυμα «Βαφειαδάκειον» για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Κατόπιν ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και χαρακτήρισε την Εκκλησία της Ελλάδος «σταθερό αρωγό του Κράτους με την προσπάθεια της να στηρίξει τους πάσχοντες προσφέροντας ένα αθόρυβο αλλά πολύτιμο έργο διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή και προσφέροντας ήθος».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης εξήρε το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου με την Εκκλησία.

Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων του ομώνυμου Δήμου και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Νικόλαος Γιαννακίδης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία τους στην εορτή του παιδικού σταθμού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή του παιδικού σταθμού με τραγούδια και θέατρο.

Στον Αρχιεπίσκοπο η Πρέσβης της Αυστρίας και ο Πρέσβης της Γερμανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.