Την Σιαγώνα της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής που φυλάσσεται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στο Λιτόχωρο της Πιερίας θα έχουν την Ευλογία να προσκυνήσουν οι πιστοί από την Τετάρτη 18 έως και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης.

Την Σιαγόνα προσκόμισε ο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω όπου και φυλάσσεται, αρχιμανδρίτης Μάξιμος και την υποδέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο προιστάμενος και αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού π. Παντελεήμων Αναστασιάδης καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Άγγελος Χαρίσης.

Στην υποδοχή παρόν ήτανε επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Πατσάνης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κος Κιρίζογλου Παναγιώτης, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης και ένα πρωτοφανές μεγάλο πλήθος πιστών που είχανε την Ευλογία να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Σιαγόνα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής εξέρχεται από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου, εξαιρετικά σπάνια ενώ είναι η πρώτη φορά που εξέρχεται εκτός Πιερίας και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης έως και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.

Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07.00 π.μ ώς και τις 23.00 μ.μ.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.