Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (23 Οκτωβρίου), την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ, θα τελεστεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Βρυσούλλων. Ώρα έναρξης 9:00μ.μ

Ο Άγιος Ιάκωβος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος των Ιεροσολύμων και ήταν εκείνος πού συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα η οποία και φέρει το όνομά του. Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείτο στα πρωτοχριστιανικά χρόνια στην περιοχή των Ιεροσολύμων και αργότερα την αξιοποίησαν οι Καππαδόκες Πατέρες, Μέγας Βασίλειος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος, για να συστήσουν το λατρευτικό τυπικό που τηρείται σήμερα σε Ανατολή και Δύση.

Χαρακτηριστικό αυτής της Θείας Λειτουργίας είναι οι εκτενείς ευχές που διαβάζει ο ιερέας (ή ο επίσκοπος αν προϊσταται) και το γεγονός ότι τελείται στο κέντρο του σολέα απέναντι από το εκκλησίασμα και ότι οι πιστοί μεταλαμβάνουν ξεχωριστά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας.
Επικράτησε να τελείται δύο φορές το χρόνο, την 23η Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου καθώς και την τελευταία Κυριακή του έτους δηλ. την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.