Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και υπό την άοκνη φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας Κύπρου, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο, βοηθό τον Αρχιμ. Στυλιανό Στυλιανού και συντονιστή καιγραμματέα τον Διευθυντή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, θεολόγο κ. Μιχαήλ Σπύρου, πραγματοποιείται και φέτος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Νικόλαος της Στέγης» στο χωριό Κακοπετριά, εβδομαδιαία συνάντηση νέων από τα ΠρεσβυγενήΠατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

Η κατ’ έτος πραγματοποιούμενη κατασκηνωτική δραστηριότητα, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ορθοδόξου Πρωτοβουλίας / TheOrthodox Initiative, κατά την οποία πέραν των είκοσι νέων από καθένα από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και την Εκκλησία Κύπρου έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, συνηγμένοι επί το αυτό καιεπισκέπτονται Ιερά Προσκυνήματα, Ιερές Μονές και άλλα αξιοθέατα του νησιού μας, καθώς επίσης γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς τον αρχαίο και χριστιανικό πολιτισμό μας καθώς και το σύγχρονο πλήγμα της κατατμήσεως της πατρίδας μας.

Επιστέγασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων συναντήσεως, συναντιλήψεως και αλληλοεπικοινωνίας, αποτελεί το πατριαρχικό συλλείτουργο, που έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στον χώρο της κατασκηνώσεως.

Σε κλίμα ευλαβούς προσευχής, λειτουργικής κοινωνίας και δίγλωσσης (ελληνιστί και αραβιστί) βυζαντινής ψαλμωδίας τελέστηκε το συλλείτουργο, στο οποίο έλαβαν μέρος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου.

Παρόντες προσευχόμενοι ήταν επίσης κι οΜακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Στο Κοινωνικό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της ΣιωνίτιδοςΕκκλησίας και εξήρε την ουδόλως ευκαταφρόνητη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο για τη διοργάνωση αυτής της εποικοδομητικής εβδομάδας συναντήσεως ορθόδοξων νέων της Μέσης Ανατολής.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων απηύθυνε πατρικά λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης προς τους νέους, χωρίς να παραλείψει παράλληλα να ευχαριστήσει εκ μυχίων τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία που συνέλαβε, ώστε η ορθόδοξη νεολαία της Μέσης Ανατολής να συνέρχεται ετησίως επί το αυτό και με αυτό τον τρόπο να δημιουργείται μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στα μέλη των ποιμνίων της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τη μαρτυρική Κύπρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα προς όλους τους παρευρισκομένους. Ακολούθησε παρουσίαση μικρού καλλιτεχνικού προγράμματος από κάθε αποστολή και στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Συνάντηση νέων Μέσης Ανατολής στις κατασκηνώσεις τις Ιερας Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.