Εξηγήσεις σε σχέση με την αναφορά του ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής στη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «σταματήσουμε να κλέφκουμε», έδωσε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Το είπα σε γενικό βαθμό. Ήθελα να πω ότι έπρεπε να ρίξουμε το βάρος μας και ο Πρόεδρος και εγώ. Διότι έβαλα και τους εαυτούς μας μέσα και του Προέδρου και τον δικό μου.

Δεν νομίζω οι περισσότεροι να κατάλαβαν το πνεύμα. Μερικοί έσπευσαν να γράψουν ότι παραδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος ότι ο Πρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος εν κλέφτης. Ε όχι δα. Λίγο μυαλό διαθέτουμε. Δεν νομίζω τούτοι που έβαλαν στα facebook ότι εγώ παραδέχτηκα ότι ο Πρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος εν κλέφτες.

Το έβαλα στον πληθυντικό βαθμό ακριβώς εννοώντας ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και εγώ νομίζουμε ότι ένα μέρος του λαού κλέβει. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία.

Πρέπει να κοιτάξουμε την οικονομία του τόπου. Μόνο έτσι μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανατήλουν καλύτερες μέρες και για το εθνικό θέμα.

Αν έχουμε οικονομικό υπόβαθρο και αν κοιτάξουμε να φέρουμε και οπλικά συστήματα που το IQ τους ναερούς μας τους στρατιώτες είναι ψηλό, όταν έχουμε και οπλικά συστήματα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν περιμένουμε ότι θα βρούμε λύση λειτουργική, αν βρούμε να μου το πουν και μένα. Αυτό ήταν το πνεύμα το δικό μου».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Αρχιεπισκοπος Κυπρου σε ΠτΔ: «Πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.