Λίγους εξέπληξε η πρόσφατη κίνηση του Αρχιεπισκοπου Κύπρου στην αναγνώριση του Κιέβου Επιφανίου . Μια κίνηση που προκάλεσε και θα προκαλέσει αντιδράσεις και εξελίξεις.

Η ουσία είναι πως προκειται για μια Κίνηση-ματ από Αρχιεπίσκοπο Χρυσοστομο που σηματοδοτεί εξελίξεις για την επόμενη μέρα στην Εκκλησία της Κύπρου.

Στην Εκκλησία της Κύπρου κυριαρχούν δυο τάσεις:

Η πρώτη τάση είναι η πιο θεσμική τάση, αυτή που εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο και Ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Πάφου .

Η Επίσημη Εκκλησία κρατά από την αρχή εναν επίσημο θεσμικό ρόλο , χωρίς να προβαίνει σε γρήγορες αποφάσεις και καταδικάζοντας την ακραία ρητορική.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η επίσης κυριαρχη στον κόσμο τάση που αποτελείται από τους Ιεράρχες: Λεμεσού, Μόρφου, Ταμασου και ορισμένων άλλων που σύντομα θα πάρουν θέση.

Αυτή η τάση βασίζεται κυρίως στη δημοφιλία, στη διαδραστικότητα με τους πιστούς, μέσα από προφητικό λόγο, θαύματα διαδικτυακές εμφανίσεις καθημερινές.

Δεν είναι τυχαίο οτι ο Λεμεσού Αθανάσιος ήταν επίσης υποψήφιος κάποτε απέναντι στον σημερινό Αρχιεπισκοπο Κύπρου με τη συνεχή και διαχρονική στήριξη μιας συγκεκριμενης ισχυρής Μονής .

Είναι γνωστό πως το 2021 είναι έτος αλλαγων, σε όλα τα επίπεδα.

Όραμα του Αρχιεπισκοπου Κύπρου σίγουρα δεν είναι να αναλάβει τα ηνία κάποιος που τρόπον τινά λαϊκίζει και χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους (δημοφιλείς στη βάση αλλά ΜΗ θεσμικές).

Ο Μητροπολίτης Πάφου είναι συνεχιστής της ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ.

Με την Κίνηση ΜΑΤ αυτη τη χρονική στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος να αναγνωρίσει τον Επιφάνιο ουσιαστικά ΠΕΤΑΕΙ από την εξίσωση τον Ρωσικό Παράγοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δημιουργεί δηλαδή τετελεσμένα (τα οποία οι άλλοι προσπαθούν να αναιρεσουν) με μακροπρόθεσμο στόχο να αποτραπεί η εμπλοκή των Ρώσων ( που ήδη δήλωσαν πως θα πάψουν τη μνημόνευση) στις εξελίξεις στην Εκκλησια της Κύπρου.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.