Χριστούγεννα 2017-Ευχές

Διαβάστε παρακάτω την Ευχή:

”Ανοίχτε διάπλατα την καρδιά και την ψυχή σας, να γευτείτε το μεγαλειώδες γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου.

Ανοίχτε τις ψυχές σας με δέος και αφουγκραστείτε το σύμπαν που μιλάει σε χίλιες γλώσσες και μεταφέρει σα γάργαρο νερό στα ρυάκια του σύμπαντος το Μέγα Θαύμα.

Απλώστε τα χέρια σας και αγκαλιάστε τον πικραμένο συνάνθρωπο, δώστε από το στέρημά σας στον πεινασμένο, σκουπίστε τα δάκρυα του πληγωμένου, επουλώστε με έγνοια και αγάπη τις πληγές, σωματικές και ψυχικές του αδυνάμου, ανοίξτε την πόρτα σας στον οδοιπόρο, αγκαλιάστε με ευλάβεια περισσή το παιδί που κλαίει, δώστε ελπίδα στον απελπισμένο, διατηρείστε το καντήλι της άσβεστο.

Πορευτείτε με τόλμη τα δύσβατα μονοπάτια της σύγχρονης αδηφάγου κοινωνίας, θωρακιστείτε με τις αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της Πίστεως. Ανοίξτε δρόμους στα σκοτάδια της προπαγάνδας και της αδράνειας, πολεμείστε ειρηνικά ό,τι αντιμάχεται τον άνθρωπο.

Αγαπήστε ανιδιότελα με αυταπάρνηση, συγχωρείστε. Αυτό είναι το μήνυμα-βίωμα των Χριστουγέννων.

Η Αγάπη και η Συγχώρεση μας ανθρωποποιεί. Είναι τα θεμέλια του σύμπαντος κόσμου, είναι ο θώρακάς μας απέναντι στις αντιξοότητες.

Τα μονοπάτια του σήμερα είναι δύσβατα, καραδοκούν ανθρωποβόρα τέρατα. Σταθείτε αγέρωχοι μαχητές απέναντί τους με λάβαρο την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα.

Χριστούγεννα στις καρδιές μας.

Χριστούγεννα στο σύμπαν.

Δοξάζει και υμνεί χαρμόσυνα η Οικουμένη”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.