Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δέος, συγκίνηση και πανδαισία ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και τα ένιωσαν οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιεράς Μητρόπολις μας, προγευόμενοι τη χαρά της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός»,υπό την εμπνευσμένη και πεφωτισμένη καθοδήγηση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ απέδωσε θαυμάσια επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, τους οποίους προλόγιζε ο Δρ. Θεολογίας και Πρόεδρος της Π.Ε.Θ. κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας σχολιάζοντας ερμηνευτικά τα ιερά κείμενα των ύμνων στην βάση των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Την εκδήλωση ομόρφυνε με την παρουσία της και τις αγγελικές μελωδίες και η νεοσύστατη παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την επιμέλεια του Μουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ,αποδίδοντας άρτια παραδοσιακά κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου, αποσπώντας το αυθόρμητο και συνεχές χειροκρότημα όλων των παρακολουθούντων.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος βαθύτατα συγκινημένος από χαρά για το αγγελικό άκουσμα και το όλο σύνολο της εκδηλώσεως εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Χοράρχη κ. Ιωακείμ, τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο, τον ομιλητή, τους χορωδούς και φυσικά τα παιδιά για την επιτυχία της εκδηλώσεως και για τον κόπο που κατέβαλλαν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Η φετινή εκδήλωση ήταν η πιο επιτυχημένη, η πιο όμορφη και η πιο συγκινητική για έναν επιπλέον λόγο, γιατί κατέβηκαν οι Άγγελοι στη γη. Διερωτώμαι σε τι διαφέρουν οι Άγγελοι απ’ αυτά τα παιδιά;

Αντηχούν στ’ αυτιά μου τα λόγια του Προφητάνακτος Δαυίδ: «Κύκλῳ τῆς τραπέζης Σου, ὡς στελέχη βλέπων τὰ ἔκγονά σου, χαῖρε εὐφραίνου, προσάγων ταῦτα τῷ Χριστῷ, ποιμενάρχα».

Μπορούμε αδελφοί μου να αισθανόμαστε απογοητευμένοι όταν έχουμε τέτοιες υπάρξεις; Μπορούμε να μην παίρνουμε ευκαιρίες για να ζήσουμε πραγματικά το Χριστούγεννα όταν έχουμε τέτοιες παραδεισένιες εκδηλώσεις;

Έρχονται Χριστούγεννα θα πει: έρχεται η Ανατολή, η Ελπίδα, το Φως, η Σωτηρία, διότι επεσκέψατο ημάς εξ ύψους ο Σωτήρ ημών και αυτό το ζήσαμε απόψε.

Μέσα στον τρόμο και στον φόβο της δυσοίωνης κατάστασης που βιώνουμε δεν χωράει απαισιοδοξία γιατί ο Χριστός γεννιέται και είναι ανάμεσά μας.

Να ευχηθούμε αδελφοί μου να ζήσουμε έτσι τα Χριστούγεννα, πλησιάζοντας τη νοητή Βηθλεέμ που είναι η Εκκλησία μας, πλησιάζοντας το Χριστό εκεί που βρίσκεται, στις καρδιές των συνανθρώπων μας και στην αγία Τράπεζα.

Καλά Χριστούγεννα»!

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Γεώργιος Δούμας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος, Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, πολλοί ιερείς από την πόλη της Λαμίας και πλήθος πιστών.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm) και μαγνητοσκοπήθηκε από το Τηλεοπτικό κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδος, απ’ το οποίο και θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Κάντε κλικ στο παρακάτω link για να ακούσετε απόσπασμα της Εκδηλώσεως:

Τον καλοφωνικό ειρμό «Άστρον ήδη ανατέταλκεν» από την Χορωδία της Σχολής και τα παραδοσιακά κάλαντα από την Παιδική Χορωδία.

Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος Δέος και συγκίνηση στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.