Συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Συνοδικό της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, μετά την ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού .

Ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και πνευματικό ανάστημα του Γέροντα Ιωσήφ, τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Βατοπαιδινή Αδελφότητα και για όσες αδελφότητες συνδέονται πνευματικά, που έζησαν μετά από 12 έτη από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ την ανακομιδή των λειψάνων του. Οι παρευρισκόμενοι Ιεράρχες και Αγιορείτες Ηγούμενοι μάλιστα στον λόγο τους αναφέρθηκαν στην οσιακή και μαρτυρική ζωή του Γέροντος και θυμήθηκαν ευλογημένες στιγμές κατά την ζωή του μακαριστού Γέροντος και τον μεταξύ τους συμπνευματισμό.

Ο Υφυπουργός Ε. Οικονόμου ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία να είναι παρών στην Μονή κατά αυτήν την ημέρα και κατέθεσε για άλλη μια φορά τον σεβασμό του προς το πρόσωπό του και τους Αγιορείτες Πατέρες. Στο τέλος πατέρες της Μονής έψαλλαν το Άξιον Εστί, που ήταν από τους αγαπημένους ύμνους του μακαριστού Γέροντα και το απολυτίκιο της Παναγίας της Παντάνασσας.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.