Την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 38 μαθητές από την ΣΤ΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας, συνοδευόμενοι από τοις Δασκάλες τους, για να παρακολουθήσουν την Εκπαιδευτική Δράση, με τίτλο: «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που πραγματοποιεί η ΟΑΚ.

Τους μαθητές καλωσόρισε στην Μεγάλη Συνεδριακή Αίθουσα της ΟΑΚ, ο επιστημονικός συνεργάτης και βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ο οποίος αφού τους ενημέρωσε για την ιστορία και το έργο του Ιδρύματος, τους παρουσίασε μέσω οπτικοακουστικού υλικού, τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), τον μεγάλο ζωγράφο που κίνησε από την Κρήτη για να κατακτήσει ολάκερο τον κόσμο.

Ακολούθησε περιήγηση στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, «El Greco». Πρόκειται για 11 αναδημιουργημένα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας, από τους διακεκριμένους πλέον έλληνες ζωγράφους Σάββα Γεωργιάδη, Νίκο Μόσχο και Στέλιο Πετρουλάκη. Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες».

Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ενημερώθηκαν για τους τρόπους αναζήτησης των βιβλίων, καθώς και για την ψηφιοποίηση των βιβλίων και των περιοδικών της Συλλογής του Ιδρύματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.