Τη Μονή Σολοβέτσκι, που είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και την περίοδο 1923 – 1939 είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης (γκουλάγκ) από τους Μπολσεβίκους, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, όπου έγινε δεκτός από Επισκόπους και την αδελφότητα της Μονής.

Μετά την υποδοχή ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μετέβη στο Καθολικό της Μονής, όπου τελέστηκε δοξολογία ενώ προσκύνησε και τα ιερά λείψανα των Αγίων Ζωσιμά και Σάββα του Σολοβέσκυ, ιδρυτών της ομωνύμου Μονής.

«Χαίρομαι που σήμερα η αποκατάσταση της Μονής πραγματοποιείται ειρηνικά, σε συνεργασία μεταξύ κρατικών θεσμών και Εκκλησίας» σημείωσε ο Πατριάρχης αναφορικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση του μοναστηριού, το οποίο τώρα εισέρχεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε στην αδελφότητα φέτος να είναι ποιο δυνατοί σε σχέση με την αντιμετώπιση των ποιμαντικών προβλημάτων που προκύπτουν. «Ελπίζω ότι φέτος γίνετε πιο δυνατοί και όχι πιο αδύναμοι. Επειδή η επιτυχία της ποιμαντικής, πνευματικής εργασίας σας, η επιτυχία της διακονίας σας εξαρτάται από την πνευματική σας δύναμη», κατέληξε.

Ακολούθως ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής όπου και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.