Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή Τσέτινιε, όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης παρουσίασε στον Γάλλο Πρόεδρο και τη συνοδεία του την ιστορία της Μονής, καθώς και τα ιερά κειμήλια και λείψανα που φυλάσσονται σε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά και πολιτιστικά μνημεία του Μαυροβουνίου.

Ακολούθησε συνάντηση στην έδρα της Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε εγκάρδια συζήτηση για σύγχρονα ζητήματα που αφορούν τη χώρα και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Ο Πρόεδρος Μακρόν αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Γαλλίας και Μαυροβουνίου, καθώς και στη συμβολή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διατήρηση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης προσέφερε στον Πρόεδρο Μακρόν ως αναμνηστικό δώρο αντίγραφο του παλαιοχριστιανικού λειτουργικού δίσκου γνωστού ως «Κύπελλο της Ποντγκόριτσα», ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του και τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.