Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Στους επετειακούς εορτασμούς με αφορμή την εξηνταετία από ιδρύσεως του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας-Κίνας, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Κρατικο Ακαδημαϊκό Θέατρο Μπολσοϊ της Ρωσίας, συμμετείχαν στις 9 Οκτωβρίου 2017 ο Επίσκοπος Κασκελέν Γεννάδιος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καζακστάν και βοηθός της επαρχίας Αστανάς, και μέλος της Κεντρικής Διοικήσεως του Συνδεσμου Φιλιάς Ρωσίας-Κίνας, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Δ. Πετρόφσκι.

Το συγχαρητήριο Μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν ανέγνωσε η Πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας κα Β. Ματβιένκο. Το Μήνυμα τόνισε τη συμβολή του Συνδέσμου στη διεύρυνση και την εμβάθυνση των σχέσεων Ρωσίας και Κίνας στον ανθρωπιστικό τομέα.

Ο Πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία κ. Λι Χουεΐ ανέγνωσε το αντίστοιχο Μήνυμα του Προέδρου της Λαϊκης Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος επεσήμανε το συνεχώς αυξανόμενο ρόλο της «λαϊκής» διπλωματίας στην εδραίωση φιλίας και τη ψυχική προσέγγιση των δύο λαών στη νέα ιστορική φάση των σχέσεων Ρωσίας – Κίνας.

Τα συγχαρητήριά του απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Κίνας – Ρωσίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Πανκινεζικής Επιτροπής Λαϊκού Συμβούλου Τσεν Γιουάν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας – Κίνας, μέλος της Επιτροπής της Άνω Βουλής για οικονομική πολιτική κ. Δ. Μεζέντσεφ.

Ο Συνδεσμος Φιλίας Ρωσίας – Κίνας ήταν ο πρώτος από εγχώριους συνδέσμους φιλίας με λαούς της αλλοδαπής και ο πρώτος στη Ρωσία κοινωνικός θεσμός, ο οποίος απέβλεπε στην εδραίωση φιλίας, τη διαφύλαξη και την προώθηση σχέσεων μεταξύ των λαών Ρωσίας και Κίνας. Με ίδρυση στις 29 Οκτωβρίου 1957 ο Σύνδεσμος Φιλίας Ρωσίας -Κίνας από τις πρώτες κιόλας ημέρες της λειτουργίας αυτού σύναψε φιλικές σχέσεις με το Συνδεσμο Φιλίας Κίνας – Σοβιετικής Ενώσεως με ίδρυση στις 5 Οκτωβρίου 1949.

Σήμερα οι Σύνδεσμοι Φιλίας Ρωσίας -Κίνας και Κίνας-Ρωσίας κατευθύνουν όλη τη δράση για την προσέγγιση μεταξύ των πολιτισμών των λαών και των δύο χωρών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.