ΣΚΟΠΙΑ: Υπερέβησαν κάθε όριο ανηθικότητας και πρόκλησης πλέον οι Σκοπιανοί, φτάνοντας στο σημείο να συγχέουν την Τέχνη με την ύβρη και να τολμούν να προσβάλλουν με το πιο χυδαίο τρόπο, το πρόσωπο – σύμβολο της απανταχού Χριστιανοσύνης, τον Ιησού Χριστό. Η ταινία υπό τον τίτλο «Mocking of Christ» (ελληνική μετάφραση: «Χλευάζοντας τον Χριστό») του Σκοπιανού σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι, κάνει ήδη το γύρο του κόσμου στις κινηματογραφικές αίθουσες και στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, συνιστώντας ένα φιλμ – ανοσιούργημα κατά της Ορθοδοξίας, με απαράδεκτες κι αλυτρωτικές αναφορές για δήθεν ύπαρξη δύο «Μακεδονιών» (!)

Η ταινία υποστηρίχτηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια, αλλά ο Ζόραν Ζάεφ την απαγόρευσε εξαιτίας της προωθούμενης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και μόνο η αφίσα της ταινίας είναι απαράδεκτη: Σε αυτή αναπαρίσταται ένας άνδρας «σταυρωμένος» πάνω σε μια πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο αυτοκινητόδρομος αυτός «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Ο αλυτρωτικός «αχταρμάς» σε όλο του το μεγαλείο!

Υπόθεση του έργου

Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια.

Στο έργο παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για αφανισμό της ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των των UCKάδων κατά της … «Μακεδονίας».

Ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται, με «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.