ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Υπερψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών από 153 βουλευτές σε σύνολο 300. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές.
Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι» δήλωσαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε κατά την ψηφοφορία «Όχι στην προδοσία».

«Η ψήφος θεωρείται άκυρη» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας φωνασκίες και ύβρεις από τα έδρανα των χρυσαυγιτών.

«Ή θα σταματήσετε ή θα αποχωρήσετε από την αίθουσα» είπε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε: Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για «ναι», «όχι», «παρών».

Είπα να μπει μέσα ο κ. Μπαρμπαρούσης να προσμετρηθεί η ψήφος του. Ο βουλευτής είπε τελικά «όχι».

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος καταψήφισε τη συμφωνία, να υψώσει πανό στην αίθουσα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λαρίσης, πρώην ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, ψήφισε «Όχι».

Επίσης «Όχι» ψήφισε ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην προηγούμενη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε ψηφίσει «Ναι».

«Παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι κακό για την πατρίδα και τη Μακεδονία μας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στον αγώνα όλον αυτόν τον καιρό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.