ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποφασίστηκε σήμερα δίχως να ληφθεί υπόψιν η βούληση του ελληνικού λαού, η παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία ως προς επίλυση για το Σκοπιανό.

Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια, καλούμε την κυβέρνηση να διεξαγάγει δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να αγνοήσει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όπως αυτή καταγράφεται τόσο σε μετρήσεις, στα συλλαλητήρια όσο και στην καθημερινότητα.

Δεν υπήρχε στο πρόγραμμα των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβερνητική δομή η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια, δεν εψηφίσθησαν γι αυτό, άρα δεν έχουν την ηθική νομιμοποίηση να προβούν σε μια de facto ενέργεια που θα καθορίσει το μέλλον των Ελλήνων για πάντα.

Προφανώς και δεν είμεθα πολέμιοι της εξεύρεσης λύσεως επί του θέματος της ονομασίας.

Η παραχώρηση όμως του ονόματος Μακεδονία, ακόμα και ως Βόρεια Μακεδονία, συνάμα με τον καθορισμό Μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας συνιστούν κατάφωρη προσβολή και παραποίηση της ιστορίας μας, μιας και η αξίωση τούτη των γειτόνων μας, το να εμπεριέχεται δηλαδή ο όρος Μακεδονία στην ονομασία, δεν στηρίζεται ιστορικά σε βάσιμα γεγονότα από τα οποία να προκύπτει οποιαδήποτε διασύνδεση.

Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει το αυτονόητο δημοκρατικό σθένος και να επιτρέψει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το σημαίνον τούτο θέμα.

Δεν θα παραδώσουμε αμαχητί την ιστορία μας.

Η Μακεδονία είναι και θα είναι Ελληνική.

Λέω ΟΧΙ στον όρο Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Σπυρος-Πατρα

οχι στο ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ