Πριν από λίγο, σε Ιερατικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, ο Κιτίου Χρυσόστομος ανακοίνωσε ενώπιον των ιερέων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και των Θρονικών Επιτρόπων, ότι αποφάσισε να παραιτηθεί.

Στην ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του, έκανε αρχικά μία αναδρομή στο έργο του στα 46 ολόκληρα χρόνια Αρχιερατείας στην Μητρόπολη Κιτίου. Αναφέρθηκε στις χειροτονίες που έκανε, στο πνευματικό έργο αλλά και στο έργο της Μητρόπολης γενικότερο.

Όπως είπε η Μητρόπολη προσέφερε γη σε αρκετά ευαγή ιδρύματα αλλά και στο κράτος όπως πχ. την γη όπου κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Λάρνακας. Τόνισε παράλληλα ότι παρέλαβε την Μητρόπολη με χρέος και την παραδίδει με ένα εύρωστο αποθεματικό.

Στη συνέχεια τόνισε ότι παραιτείται από τον Μητροπολιτικό Θρόνο, όχι όμως από την Αρχιερατεία.
”Θα είμαι εδώ να προσφέρω ότι μπορώ τόσο στον διάδοχό μου και την Μητρόπολη, όσο και στο Ιεραποστολικό έργο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη στη Σύνοδο

Το επόμενο βήμα είναι η αυριανή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στην οποία ο Πανιερώτατος θα κοινοποιήσει την απόφαση του ούτως ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του. Αυτό ανέφερε και στην ομιλία του.

Τι πρέπει να γίνει πλέον
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα αναλάβει Τοποτηρητής μετά την παραίτηση του Κιτίου Χρυσόστομου και θα ασκεί προσωρινή διοίκηση στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου μέχρι την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη.

newsbomb.com.cy.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.