Το μεσημέρι της Παρασκευής 22ας Φεβρουαρίου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου «Ελευθέρια – Παγκύπριος Νέας Υόρκης», που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στο νησί.

Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της ομάδας «Ελευθέρια-Παγκύπριος» Νέας Υόρκης Νίκο Τζιάζα, τον ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρό της Μάικ Λεάνδρου, τον Υπεύθυνο της αποστολής Έβρο Καβάζη και τα μέλη της ομάδας, αναφέρθηκε στην προσφορά του «Παγκύπριου» Νέας Υόρκης, στην Ομογένεια και στην Κύπρο.

Από τον «Παγκύπριο» της Νέας Υόρκης και τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις αναδείχθηκαν επιφανείς μορφές με πολύ πλούσια προσφορά και βαθύτατη εκτίμηση όχι μόνο μεταξύ της Ελληνικής ομογένειας, αλλά και ευρύτερα, τιμώντας ιδιαίτερα την πατρίδα μας.

Πολύ περισσότερο βοήθησαν στην προώθηση και προβολή των δίκαιων θέσεών μας στο εθνικό μας θέμα και έγιναν οι καλύτεροι των πρέσβεων μας στη δεύτερη τους πατρίδα. Και όχι μόνο αυτό.

Αποδείχθηκαν και πολύτιμοι συμπαραστάτες διεθνώς στον αγώνα μας για επίτευξη μιας διαρκούς και μόνιμης λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο κατοχυρώνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών της.

Οι παιδικές ομάδες “Ελευθέρια- Παγκύπριος” ιδρύθηκαν πριν από 37 χρόνια από τον Μάκη Λεάνδρου και ομογενείς γονείς, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα Ελληνόπουλα και μέσω του ποδοσφαίρου και του πνεύματος άμιλλας, να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Αδιαμφισβήτητα, αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς οργανωμένους πυρήνες των αποδήμων στην Αμερική.

Ο Μακαριώτατος μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλη την εξ Αμερικής αποστολή και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, ξενάγησε την ομάδα στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Τέλος, παρατέθηκε γεύμα στην επίσημη τραπεζαρία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.