Μια ανέλπιστη έκπληξη και χαρά μας ανέμενε σήμερα στην Μητρόπολη Αμμοχώστου. Ένα αγόρι 8,5 ετών μας έδωσε μάθημα αγάπης και φιλανθρωπίας! Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά του πήρε σαν δώρο μια ολοκαίνουρια σχολική τσάντα.

Ο καθένας θα ανέμενε ότι με χαρά θα την κρατούσε για τις ανάγκες της φετινής σχολικής χρονιάς. Όμως κάτι άλλο ριζώθηκε μέσα στην καρδιά του, το οποίο εκμυστηρεύθηκε στη μητέρα του: «Μαμά εγώ έχω την περσινή μου τσάντα που είναι ακόμα καλή και μπορώ να την έχω και για φέτος. Θέλω αυτή την καινούρια να την δώσω για κάποιο παιδάκι που την έχει ανάγκη!». Αφού η Μητέρα του τον συνεχάρηκε, τον ρώτησε πού θα ήθελε να παραδώσει την τσάντα και της απάντησε: «στον π.Αυγουστίνο για να την δώσει εκεί πού ξέρει καλύτερα»! Έτσι σήμερα Μητέρα και Γιός παρέδωσαν στον Πρωτοσύγκελλο την τσάντα. Ο π.Αυγουστίνος με συγκίνηση την παρέλαβε και είπε στον μικρό, ότι αυτό το δώρο του πηγαίνει απευθείας στον Χριστό και θα έχει μεγάλη ευλογία στη ζωή του. Αυτά είναι γεγονότα που μας συγκινούν από τη μια και από την άλλη μαρτυρούν, ότι οι αξίες και τα ιδανικά δεν πέθαναν αλλά καλλιεργούνται μέσα στις ψυχές. Πολλές ευχαριστίες στον μικρό μας φίλο και ευχόμαστε ο Ιησούς Χριστός να ευλογεί και να φωτίζει τη ζωή του.

Ακόμα μια ευγενής και πολύ συγκινητική πράξη μας ανέμενε σήμερα στη Μητρόπολη Αμμοχώστου. Στο γραφείο του Πρωτοσυγκέλλου παραδόθηκε ένας ανώνυμος φάκελος που έγραφε τα εξής: Προς:π.Αυγουστίνο, Ανώνυμος, €4000, Για την Παναγιώτισσά μας! Το ποσό θα κατατεθεί στο ταμείο της Παναγιώτισσας για την αποπεράτωση των έργων. Είναι άξιες επαίνου τέτοιες πράξεις ανθρώπων που θέλουν να μένουν αφανείς. Ουσιαστικά είναι η πιστή τήρηση του ευαγγελίου: «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». Να γνωρίζει δηλαδή μόνον ο Θεός! Εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στον άνθρωπο αυτό και ευχόμαστε η Παναγία μας η Παναγιώτισσα και ο άγιος ιερομάρτυς Ζαχαρίας να τον ευλογούν και να του το ανταποδίδουν εκατονταπλασίονα!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.