ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Ορίστηκε η ημερομηνία για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούν το ακατάσχετο. Για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου μεταφέρεται η πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης. Η εξέλιξη αυτή είναι όπως φαίνεται αποτέλεσμα της πίεσης που έχει ασκηθεί από πολλές πλευρές να ψηφιστεί πρώτα το ακατάσχετο έτσι ώστε να μην «εξανεμιστούν» για ακόμα μια φορά οι επιδοτήσεις των αγροτών για χρέη και οφειλές.

Την Πέμπτη στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούν το ακατάσχετο.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές 2018 – ΕΚΤΑΚΤΟ: Την Πέμπτη τελικά η καταβολή

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Ακατάσχετο

Μέχρι να κατατεθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ποσά των επιδοτήσεων στους λογαριασµούς των δικαιούχων, κανείς δεν µπορεί να τα αγγίξει. Έχει εφαρµογή το ακατάσχετο των επιδοτήσεων.

Το άρθρο 982 §2 §ε’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας προβλέπει ότι εξαιρούνται από την κατάσχεση κάθε είδους κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις στα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ ως τρίτου µέχρι την κατάθεσή τους στον τραπεζικό λογαριασµό των δικαιούχων ή µε άλλον τρόπο καταβολή τους σε αυτούς.

Οι αγροτικές επιδοτήσεις-ενισχύσεις σύµφωνα µε το άρθρο 11 του Καν. (ΕΚ) 1290/05 πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο προς τους δικαιούχους, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι επιδοτήσεις δεν κατάσχονται, αλλά οι λογαριασµοί δεσµεύονται.

Όπως και να το ονοµάσει κανείς, το αποτέλεσµα είναι το ίδιο: µε τους τραπεζικούς λογαριασµούς δεσµευµένους, τα χρήµατα των επιδοτήσεων δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ στους δικαιούχους. Είναι εποµένως περισσότερο από ποτέ, επιτακτική η ανάγκη να κλείσει το θέµα αυτό άµεσα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.