Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ετόνισε ότι, για να πετύχουμε του σκοπού και του προορισμού μας, που είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας, θα πρέπει, όπως ακούσαμε από το άγιο Ευαγγέλιο, πρώτα να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και ύστερα να σηκώσουμε τον σταυρό μας.

Ο Κύριος απαιτεί να απαρνηθούμε τον παλαιό άνθρωπο της αμαρτίας και της πτώσης και να αναγεννηθούμε πνευματικά.

Εν συνεχεία, μας καλεί ο Κύριος να σηκώσουμε στους ώμους μας το σταυρό των εντολών Του, τον σταυρό των θλίψεων, των δοκιμασιών, των κόπων και των θυσιών. Δεν αρκεί να απαρνηθούμε την αμαρτία, απομένει και κάτι άλλο, να αγαπήσουμε την αρετή και να σηκώσουμε το βάρος των αγώνων που απαιτεί η κατάκτησή της.

Ας σηκώσει, αδελφοί μου, ο καθένας μας τον σταυρό του. “Αράτω τον σταυρόν αυτού”. Ας αγαπήσει ο καθένας μας τον σταυρό του, καθώς δι’ αυτού θα γευθούμε παράδεισο.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας, του αγγέλου της τοπικής μας εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.