Ι.Μ. Θήρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην πνευματική πανοπλία του χριστιανού προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πόλεμο κατά του διαβόλου συμφωνα με τον Απόστολο Παύλο.

Πιο συγκεκριμένα τα όπλα του χριστιανού ειναι η ζώνη, η οποια σημαίνει τον περιορισμό των παθών, ο θώρακας, ο οποίος αποτελεί τον ενάρετο βίο, τα υποδήματα, δηλαδή την προθυμία και τον ενθουσιασμό της διαδόσεως στον κοσμου ευαγγελίου, τον θερεό, την ακλόνητη και ρωμαλέα πίστη, την περικεφαλαία, τα ορθόδοξα δόγματα, την μάχαιρα, τον λόγο του Θεού.

Τελος αναφέρθηκε και στο τελευταίο οπλο του χριστιανού το οποίο χαρακτήρησε ως μυστικό ασύρματο και δεν είναι άλλο απο την προσευχή.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.