Το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ιεράπετρας στο συλλαλητήριο κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου και συμμετείχαν η τοπική Εκκλησία, η Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι των τοπικών Φορέων και συλλογικοτήτων και πολύς κόσμος.

Πρώτος μίλησε ο Πρόεδρος Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη νέων αγώνων προκειμένου να σταματήσει ο υποβιβασμός του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια μίλησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «πέρα από κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, η κομματικό προσανατολισμό, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, Αρχές, κλήρος και λαός, όλοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και μεγάλου αγαθού της δημόσιας υγείας. Από την αποψινή ειρηνική διαμαρτυρία και κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να λείψει η Εκκλησία, που πριν από περίπου οκτώ δεκαετίες πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Νοσοκομείου, συμμεριζομένη απόλυτα την ανάγκη του Γεραπετρίτικου λαού να αποκτήσει Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. […]. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης. Εξυπηρετεί μόνιμο πληθυσμό 40.000 και πλέον κατοίκων και εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες, και καλύπτει υγειονομικά μια μεγάλη σε έκταση περιφέρεια, που εκτείνεται από τον Γούδουρα και φθάνει μέχρι τη Βιάννο. […] Η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας αποτελεί στοιχείωδη υποχρέωση της Πολιτείας και μάλιστα σε μία από τις παραγωγικότερες περιοχές της πατρίδας μας που συνεισφέρει πολύ περισσότερα από ο,τι της αναλογεί στον κρατικό κορβανά».

Ακολούθησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα σε όσα προανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και τόνισε την ανάγκη για ένα στελεχωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Νοσοκομείο που θα στηρίζει την ανάπτυξη της Ιεράπετρας. Όπως είπε «ζητούμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση των υποσχέσεων για άμεση χρηματοδότηση για την τροφοδοσία του Νοσοκομείου, και για τη χρηματοδότηση των μελετών και των έργων που απαιτούνται, προκειμένου το Νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας του ραγδαία αναπτυσσόμενου σε όλους τους τομείς Δήμου Ιεράπετρας».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Κ.Κ.Ε. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Γιώργος Καλλιντέρης, ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Κων/νος Δερμιτζάκης, ο Θεόκλητος Πατεράκης, εκ μέρους της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γεώργιος Μανουσάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο κ. Ηλίας Βασιλαράς, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου , οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ. Αργύρης Πανταζής, κ. Ελένη Βλάσση και κ. Μαρία Κοτσυφάκη, ο Δημ. Βλασάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ο κ. Γιάννης Φασουλάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενώ αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη και ακούσθηκε ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του μακαριστού Ιατρού κ. Αντώνη Τσικαλουδάκη, τότε Πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Επίσης ψηφίσματα συμπαράστασης στο συλλαλητήριο, το οποίο πλαισίωσαν μουσικά σχήματα και τοπικοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, απέστειλαν φορείς, σχολεία, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας και πολλοί σύλλογοι του τόπου.

Εκτός από τους εκπροσώπους των Φορέων και των συλλόγων που απήυθυναν χαιρετισμό, παρέστησαν ακόμα Κληρικοί της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Γεώργιος Ασπραδάκης, Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Κων/νος Αστροπεκάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο πρώην Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και αρκετός κόσμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.