Έντονο προβληματισμό στην Εκκλησία της Κρήτης έχει προκαλέσει η στάση ιερέα σε ενορία του Ρεθύμνου, η οποία υπάγεται στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Ιερέας που και στο παρελθόν έχει συγκεντρώσει πάω του τα φώτα της δημοσιότητας με κηρύγματα κατά των μέτρων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εξαπολύει μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Δεσπότη του, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο αλλά και κατά του νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου.

Αφορμή όπως φαίνεται, είναι η παρουσία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο πανηγύρι του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ελευθερώτριας, σήμερα, στο οποίο ο Μητροπολίτης είναι “ακάλεστος”, σύμφωνα με τον ιερέα.

Ο Μητροπολίτης έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στο πανηγύρι, γεγονός που έχει εξοργίσει τον ιερέα ο οποίος έχει ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας, όπως ανακοινώνει ο ίδιος στο facebook και το youtube ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει απίστευτη επίθεση όχι μόνο στον Δεσπότη του αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο, αποκαλώντας τους αιρετικούς και πως για τον λόγο αυτό δεν τους μνημονεύει

Στο βίντεο, που έχει αναρτήσει αποκαλεί αιρετικούς τους ιεράρχες, υποστηρίζοντας πως με την παρουσία του ο κ. Πρόδρομος θέλει να προκαλέσει επεισόδια και γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρει, έστειλε έγγραφο στις αστυνομικές αρχές ζητώντας τους προστασία. Μάλιστα, τονίζει ότι ανάμεσα σε εκείνον και τον Μητροπολίτη δεν υπάρχει κάτι που να τους ενώνει και χαρακτηρίζει τον Δεσπότη του “πονηρό άνθρωπο που το παίζει καλός”.

Πάντως, η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ο ίδιος ο Μητροπολίτης δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και ο κ. Πρόδρομος πρόκειται να παραστεί κανονικά στην πανήγυρη στον Ι.Ν. της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα.

Άλλωστε, πάγια θέση της Mητρόπολης είναι πως «δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία», επομένως η παρουσία του κ. Πρόδρομου δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό πέραν του να συμμετέχει στην εορτή, διαμηνύουν κύκλοι της τοπικής εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.