Μητρόπολη Αργολίδος-Βαγγέλης Μπουγιώτης

Οι εκδόσεις ΄΄Επιστροφή” της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Δρ. Γεωργίου Κ. Παπαγεωργίου με τίτλο “Δήμος Ονείρων” τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Μητρόπολη της Άρτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρτης ο χειρούργος Γεώργιος Παπαγεωργίου ευχαρίστησε όλους όσους μπόρεσαν να προσέλθουν κι ιδιαίτερος τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο. Προλόγισε ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος κι ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Στο βιβλίο περιγράφονται αληθινές ιστορίες από την θητεία μου στην χειρουργική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας και από την Αφρική.

Αλλά και οι εμπειρίες μου στα μεγάλα θέματα της ιατρικής, όπως η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο, ο πόνος, η ενημέρωση του βαριά αρρώστου, ο πνευματικός παράγων στην πορεία της αρρώστιας, η πρόκληση της τεχνολογίας.

Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί απλώς να ζήσει. Θέλει να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς, από τα δεσμά της φύσης που τον περιορίζουν. Θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ή έστω διαφορετικό από εκείνον που του έχει δοθεί.

Με την επιστήμη, προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φύσης και να την υποτάξει, ενώ με την τέχνη, φτιάχνει έναν κόσμο αλλιώτικο από εκείνον που συλλαμβάνουν οι αισθήσεις του.

Μέσα του σιγοκαίει η σπίθα της αιωνιότητας, η “αρχοντιά” που τον ωθεί σε επιθυμίες και πράξεις πέρα από την πραγματικότητα, και καμιά φορά πέρα και από την λογική…

Οι άνθρωποι που ξέφυγαν από τις επίπεδες τροχιές του βίου αποτελούν τους φάρους που φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά και τα κριτήρια που μας αξιολογούν.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Άρτα Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Άρτα Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Άρτα Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Άρτα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.