Εκκλησία της Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 12ης Φεβρουαρίου 2018, της τρίτης ημέρας παραμονής του Σεβασμιωτάτου στην Κύπρο, το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τη Διευθύντρια, τον Καθηγητικό Σύλλογο και τους μαθητές του Σχολείου.

Η σημερινή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο δεν είναι η πρώτη, αφού και σε προηγούμενες επισκέψεις του στην Κύπρο, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί σχολεία, πνευματικά φυτώρια και διαμορφωτήρια των χαρακτήρων, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερα αγάπη και ενδιαφέρον του για τον χώρο της Παιδείας.

Καθηγητές και μαθητές πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου, δέχθηκαν τις πολύπειρες συμβουλές του και έγιναν κοινωνοί των πολλών βιωμάτων του στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απηύθυνε ομιλία προς τους Γενικούς Διευθυντές Μέσης και Γενικής Εκπαίδευσης, τους Επαρχιακούς Επιθεωρητές Μέσης, Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξεύρεση τρόπων προσεγγίσεως της μαθητιώσης νεολαίας, η οποία δυστυχώς στις μέρες μας βάλλεται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι παρακωλύουν την υγιή επικοινωνία και διάπλαση των χαρακτήρων, που είναι και η πρωταρχική αποστολή της Παιδείας.

Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.