Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλων των ηλικιών, παλαιών και νέων, τελέσθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο ο Αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους 2018-2019 στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, καθώς και στο Τμήμα εκμάθησης παραδοσικαών μουσικών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη της Ιεράπετρας. Ο Αγιασμός τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» Ιεράπετρας, παρουσία Εφημερίων της πόλεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχήθηκε από καρδίας καλή, γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στους αξιόλογους διδάσκοντες, στον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη και τους συνεργάτες του Ιεροψάλτες κ. Ευάγγελο Φραγκούλη και κ. Σταύρο Δασκαλάκη, στον δάσκαλο της Αγιογραφίας κ. Εμμανουήλ Καζανάκη, στον Μουσικοδιδάσκαλο βιολιού, μαντολίνου και λύρας κ. Ευάγγελο Βαρδάκη και στον δάσκαλο του λαούτου κ. Ευάγγελο Φανουράκη.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος «μέσω των εκκλησιαστικών τεχνών της Βυζαντινής μουσικής και της Αγιογραφίας ο «διφυής», με σώμα και ψυχή πλασμένος, άνθρωπος εκφράζεται και επικοινωνεί με τον Δημιουργό Θεό.

Έχουμε χρέος να διαφυλάττουμε την πατρώα μουσική μας παράδοση ανόθευτη, χωρίς καινοτομίες, όπως την διαφύλαξε η Μητέρα Εκκλησία της Κων/πόλεως, το αειλαμπές Φανάρι, το φως του οποίου εξακτινώνεται σε όλες τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, και ιδιαίτερα εδώ στην ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης, που πνευματικά υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τέλος, ευχήθηκε την χάρη και τον φωτισμό του Πάνσοφου Θεού σε όλους τους διδασκομένους, για να καλλιεργούν και να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους, ώστε και εκείνοι να γίνουν φορείς της αρχέγονης Εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης, της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας, αλλά και της παραδοσιακής μουσικής, παραμένοντας πιστοί στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας.

 

O Aγιασμός των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και του Τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης

O Aγιασμός των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και του Τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης


O Aγιασμός των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και του Τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.