ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ Live: ΑΓΙΑΣΜΟΣ 31 Ιανουαρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Εσπερινός Αγίου Τρύφωνος Ζωντανά. Απογευματινή Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνα - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Τρύφωνα.

Αγιασμός μηνός Φεβρουαρίου. Εσπερινός 31 Ιανουαρίου 2023 στις 18.00 το απόγευμα. Προεόρτια Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας. Ο Όσιος Βασίλειος Α’ ο Ομολογητής και Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Ναυπλίου. Οι Άγιοι Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος οι Μάρτυρες εν Μεγάροις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 18.00 – Ο Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2023 της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνα με τον Αγιασμό μηνός Φεβρουαρίου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Άγιος Τρύφων

O Άγιος Τρύφων καταγόταν από τη Λάμψακο της Φρυγίας και έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Γορδιανού (238-244), Φιλίππου (244-249) και Δεκίου (249-251).

Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και στη παιδική του ηλικία, έβοσκε χήνες για να ζήσει. Συγχρόνως όμως μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Έτσι, σιγά-σιγά ο Τρύφων με την ευσεβή φιλομάθεια του, κατόρθωσε όχι μόνο να διδαχθεί ο ίδιος, αλλά και να διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες της πίστεως του. Γρήγορα η ευσεβής ψυχή του δέχθηκε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και ο Θεός αξίωσε τον Τρύφωνα να θαυματουργεί.

Διαβάστε για τον βίο και ακούστε θαυμαστά διηγήματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.