Το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, επισκέφθηκε την Ενορία – Κοινότητα Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Sunshine της Μελβούρνης.

Ο Επίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Αναστάσεως του φίλου του Χριστού, Λαζάρου.

Στο τέλος, αφού διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ομίλησε καταλλήλως για το γεγονός που τιμάται τη συγκεκριμένη ημέρα από την Εκκλησία μας, τονίζοντας τη σημασία της εορτής για τη ζωή και την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Ιδιαίτερα εστίασε στην αναφορά της ευαγγελικής περικοπής ότι ο Χριστός δάκρυσε όταν αντίκρυσε τον τάφο του Λαζάρου. Επισήμανε ότι δεν επρόκειτο απλώς για έκφραση της κατ’ άνθρωπον θλίψεως, όπως συμβαίνει όταν χάνουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, αλλά δάκρυσε διότι τη στιγμή εκείνη στο πρόσωπο του Λαζάρου αντίκρυσε την κατάσταση γενικά της ανθρωπότητας, δηλαδή την πτώση και απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό και τον παράδεισο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.