ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Live - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής πριν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού - Ευλογία και Αγιασμός. Η Οσία Θεοδώρα εξ Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας. Η Αγία Ία η Μάρτυς. Η Αγία Ευανθία. Η Αγία Θεοδώρα η εν Βάστα Αρκαδίας. Κυριακή πριν την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὢν ἐν τῷ οὐρανῷ.

Η Κυριακή πριν από την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού μας προετοιμάζει πνευματικά για να συναισθανθούμε το μέγα μυστήριο της σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας.

Το ευαγγελικό ανάγνωσμα μας μεταφέρει σε μία ιερή συζήτηση μέσα στη νύχτα, όπου ο Κύριος απεκάλυψε στον κρυφό μαθητή του Νικόδημο το μέγα μυστήριο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Κανείς από τους ανθρώπους, είπε, δεν έχει ανεβεί στον ουρανό, παρά μόνο εγώ που κατέβηκα από τον ουρανό και έγινα άνθρωπος. Κι ενώ τώρα είμαι στη γη, εξακολουθώ να είμαι και στον ουρανό.

Και όπως κάποτε ο Μωυσής κρέμασε ψηλά το χάλκινο φίδι για να σώζονται μ’ αυτό οι Ισραηλίτες από τα θανατηφόρα δαγκώματα των φιδιών της ερήμου, έτσι σύμφωνα με το μυστηριώδες σχέδιο του Θεού πρέπει να υψωθώ εγώ ψηλά πάνω στο σταυρό.

Ποια όμως είναι η βαθύτερη σχέση ανάμεσα στο γεγονός αυτό της Παλαιάς Διαθήκης με τη σταύρωση του Κυρίου μας;

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο τι εορτάζουμε την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής πριν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 το πρωί.

Ύψωση Τιμίου Σταυρού – Έθιμα

Ο λαός μας λέει πως ο βασιλικός φύτρωσε εκεί ακριβώς που ήταν ο Τίμιος Σταυρός απ’τις σταλαματιές του Άγιου Αίματος του Χριστού.

Άλλοι πιστεύουν πως ο βασιλικός φύτρωσε πάνω στον τάφο του Χριστού, την ημέρα αυτή στις εκκλησιές μοιράζεται ο αγιασμένος βασιλικός (το σταυρολούλουδο), που ο λαός μας πιστεύει πως έχει αρκετές θεραπευτικές και θαυματουργικές ικανότητες, γι’αυτό και το φυλάει στο εικονοστάσι για σταυρώματα και ξορκίσματα. Με τούτο το βασιλικό, οι νοικοκυρές συνηθίζουν να φτιάχνουν το προζύμι της χρονιάς.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τα έθιμα από όλη την Ελλάδα και την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Τὰς ἐν λάρυγγι Σῶτερ ὑψώσεις φέρει, Ὑψούμενον βλέπουσα τὸν Σταυρὸν κτίσις. Ὑψώθη δεκάτῃ, Σταυροῦ ξύλον, ἠδὲ τετάρτῃ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.