ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Πνεύματος Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Τριάδας με το Άγιο Πνεύμα - Ευλογία και Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα. Η Αγία Τριάδα. Ο Άγιος Δωρόθεος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Τύρου. Οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες εν Αιγύπτω (ο Άγιος Νίκανδρος, ο Άγιος Απόλλων, ο Άγιος Γοργίας). Ο Άγιος Μάρκος ο Νεομάρτυρας o εν Χίω. Ο Άγιος Πλούταρχος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Πάσα πνοή, δόξαζε Πνεῦμα Κυρίου, Δὲ οὗ πονηρῶν πνευμάτων φροῦδα θράση.

Το έργο του Αγίου Πνεύματος έχει άμεση σχέση με την Εκκλησία και την αποστολή της στον κόσμο. Η Εκκλησία είναι «σώμα Χριστού», η ένωση και ενότητα των Πιστών στη «δοξασμένη»-θεωμένη ανθρώπινη φύση (ανθρωπότητα) του Ιησού Χριστού.

Χριστός και Εκκλησία είναι ενότητα αδιάσπαστη και αδιαίρετη, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο: «Γένος εν Θεού και ανθρώπων». Αυτή η σχέση όμως πραγματώθηκε «εν αγίω Πνεύματι».

Κατά την ημέρα της Πεντηκοστής η «δοξασμένη» (κατά φύση ενωμένη με τη θεότητα) ανθρώπινη φύση του Χριστού επανέρχεται στον κόσμο, μετά την Ανάληψή Του, για να συνεχιστεί η παρουσία του Χριστού στον κόσμο. Μία παρουσία όμως με διαφορετικό τρόπο. Αυτό δηλώνει η φράση «εν αγίω Πνεύματι».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι είναι Άγιο Πνεύμα και η Αγία Τριάδα.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής του Αγίου Πνεύματος με την Αγία Τριάδα από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2023 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Πνεύματος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 07.00 το πρωί.

Ποια η διαφορά της εορτής της Πεντηκοστής με την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής. Την ήμερα αυτή, ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: «Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά ποια η διαφορά της Πεντηκοστής με του Αγίου Πνεύματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.