Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά και να απολαμβάνουν οι μαθητές τις διακοπές του καλοκαιριού, ωστόσο θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα ανοίξουν ξανά.

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει σε λίγες μέρες και βέβαια παρατηρούμε ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σύγκριση με πέρσι. Θα ανοίξουν όπως και πέρσι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα είναι δύο εβδομάδες πριν στα διδακτήρια. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν και οι σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Επειδή, ωστόσο η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Εκείνη την ημέρα, όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα, στις 17:30. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Κομβικής σημασίας κίνηση για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού έχει χαρακτηριστεί από τους περισσότερους ειδικούς το άνοιγμα των σχολείων και για το αν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Η επιτροπή των ειδικών σε λίγες μέρες θα αποφασίσει για τα μέτρα.

Από το υπουργείο παιδείας αναμένεται η εισήγηση και πριν το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει γνωστό για το αν ή όχι οι μαθητές θα φορούν μάσκα στα σχολεία και αν θα κάνουν self test.

Τέλος αυτό που απασχολεί την επιτροπή είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα ισχύσει, και έχει να κάνει με τον χρόνο απομόνωσης του κρούσματος, καθώς και οι στενές επαφές του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.