ΝΕΩΚΟΡΟΣ: Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο βρισκόταν ρολόι και άγνωστης προέλευσης υγρό, μαζί με υλικό πυρίτιδας.

Το κουτί ήταν μπροστά στην κεντρική είσοδο του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι και όταν ο νεωκόρος άνοιξε την εκκλησία στις 7, το μετέφερε στην πλαϊνή, αφού στις 7:30 θα άρχιζε η λειτουργία, όπως δήλωσε ένας εκ των ιερών στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο νεωκόρος ενημέρωσε την Αστυνομία και περιπολικό από τα Εξάρχεια έσπευσε στο σημείο.

Αστυνομικός που πήγε να ελέγξει το κουτί τραυματίστηκε από την έκρηξη, ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος που υπέστη εκδορές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο καφέ δίπλα στην εκκλησία, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν μεγάλη, αλλά όχι και πολύ ισχυρή, είχε ωστόσο μεγάλη λάμψη.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία και εντύπωση είναι το γεγονός ότι, της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που εκκλησία γίνεται στόχος τρομοκρατών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.