Με ιεροπρέπεια κ σεμνότητα η Ιερή Πόλις του Μεσολογγίου εόρτασε σήμερα την ανάμνηση του θαύματος που επετέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό .

Την ακολουθία συνέγραψε ο αείμνηστος Σπυρίδων Τρικούπης στηριζόμενος στην παράδοση και στην τιμή που απέδιδε η πόλη στο θαύμα της θεραπείας του παραλύτου.

Το θαύμα πραγματοποιήθηκε προ του 1800 κ δεν σώζετε ακριβής ημερομηνία.

Το 1905 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη έκδοση της ακολουθίας.

Η Ιερή Πόλις εόρταζε το θαύμα με αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία συμμετείχαν και όλοι οι ιερείς της πόλεως κ δεν λειτουργούσε άλλος ναός την ημέρα αυτή.

Σήμερα τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως π.Επιφανίου Καραγεώργου ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο κ όλων των ιερέων και του διακόνου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στην ομιλία του ο πανοσιολωγιότατος πρωτοσύγκελλος λαμβάνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στην συγχωριτικότητα κ την ανεξικακία που οφείλουμε όλοι ως πίστα μέλη της εκκλησίας να ασκούμαστε.

«Ο θαυματουργός καν τεθνηκε Σπυρίδων του θαυματουργείν ουκ έληξεν εισετι».
Η πρεσβεία του θαυματουργού Σπυρίδωνος και του πρωυομαρτυρος και αρχιδιακόνου Στέφανου να είναι πάντοτε δύναμη κ επιστηριγμος των κατοίκων της Ιεράς πόλεως και κάθε ψυχής που αγαπά και επιθυμεί να ζει κατά Θεόν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.