Δράσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Οι δράσεις της Εκκλησίας της Αλβανίας είναι πολλές και καθημερινές. Και μεταγγίζουν χάρη και δημιουργικότητα.

Και το κυριότερο αγάπη, που είναι η μόνη απάντηση στα αδιέξοδα του ανθρώπου και το μυστικό «όπλο», που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Διαβάστε σχετικά με τις Δράσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας:

Επανένταξη Αλβανών μεταναστών στον τόπο τους μέσω της «Διακονίας Αγάπης».

Ζευγάρι από την Αμερική προσφέρουν εθελοντικά στην ιεραποστολή της Εκκλησίας της  Αλβανίας.

Προσκυνηματική εκδρομή πιστών από το Φίερι στο Βανάγι.

Μερικές από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Αλβανίας των τελευταίων ημερών, δείχνουν, όπως και όλες οι υπόλοιπες, ότι στέκεται αληθινά «πλησίον» στον άνθρωπο.

Παρών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, όπως και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας, στην απονομή του υψηλού τίτλου «Τιμή του Έθνους» στον Αλβανό δημοσιογράφο Ferdinand Samarxhi από τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Δράσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

Σε δύσκολες εποχές συνετέλεσε με το λόγο και τη γραφή του στην εδραίωση της ελευθερίας της πίστης στη χώρα του και στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Και στήριξε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, όσο και τους άλλους θρησκευτικούς παράγοντες, από τους οποίους και προτάθηκε η τιμητική διάκρισή του, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα κλίμα συνεργασίας, ειρήνης και αλληλεγγύης.

πάτερ ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.