Επανένταξη Αλβανών Μεταναστών στον τόπο τους μέσω της «Διακονίας Αγάπης». Του π. Ηλία Μάκου. Η «Διακονία Αγάπης» της Εκκλησίας της Αλβανίας υλοποιεί το έργο «επανένταξη Αλβανών Μεταναστών», που επιστρέφουν στον τόπο τους με σκοπό την κοινωνικοοικονομική ενδυνάμωσή τους.

Και τούτο επιτυγχάνεται με τη συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην επαγγελματική κατάρτισή τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ολοκληρωτική υποστήριξη οικογενειών, νέων και παιδιών. Στους δήμους Belsh, C ërrrik και C renrenjas, 95 οικογένειες έχουν στηριχθεί με πακέτα τροφίμων και υγιεινής, καθώς και 7 οικογένειες με ηλεκτρο-οικιακές συσκευές.
Διακονία Αγάπης

Επίσης 56 οικογένειες ενημερώθηκαν σε διάφορα θέματα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η επανένταξή τους.

Ακόμη 35 παιδιά βοηθήθηκαν για την προσαρμογή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ σε νέες γυναίκες εξασφαλίστηκαν οι σπουδές τους για την εκμάθηση της κομμωτικής.

Επίσης προετοιμάστηκαν επιχειρηματικά σχέδια για 32 άτομα, από τα οποία τα 6 ενισχύονται οικονομικά, ενώ οι δράσεις άλλων 8 ατόμων στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του λιανικού εμπορίου προωθήθηκαν.

Διακονία Αγάπης Επανένταξη Αλβανών Μεταναστών

Οι πράξεις αγάπης είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για την Εκκλησία της Αλβανίας και ένας αξιόπιστος οδηγός. Για να ζουν οι άνθρωπο τη ζωή τους, έχοντας ένα ανέσπερο φως δίπλα τους και μια άσβηστη ελπίδα.

πάτερ ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.