Να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας μέχρι να υπάρξει εμβόλιο για τον Covid-19, πρότεινε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, μιλώντας στο iefimerida.gr και ερωτώμενος σχετικά με το “τι πήγε λάθος στη δεύτερη φάση της πανδημίας στη χώρα μας”, απάντησε μεταξύ άλλων πως “για τη μείωση του συγχρωτισμού και άρα του ρίσκου της διασποράς θα έπρεπε για παράδειγμα”, μεταξύ άλλων, “να διακοπεί η Θεία Κοινωνία με τον τρόπο που γίνεται σήμερα” και συμπλήρωσε πως “να συνεχιστεί αλλά με πιο ασφαλή τρόπο όπως γίνεται και σε άλλες ορθόδοξες εκκλησίες”.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας κλείνοντας το θέμα αυτό και για να ενισχύσει την παραπάνω τοποθέτησή του, ανέφερε πως “άλλωστε αυτό προτείνει και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Μόσιαλος με δηλώσεις του αναφέρεται στην αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Στις αρχές Μαρτίου είχε εκφράσει ξανά τις ίδιες απόψεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η θέση αυτή του κ.Μόσιαλού έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν συναδελφοί του οι οποίοι ζητούν την απαγόρευση της Θείας Μετάληψης όχι μόνο για τη κοινή χρήση της λαβίδας αλλά και γιατί ο ιερέας δεν φορά μάσκα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.