ΑΡΧΗ ΙΝΔΙΚΤΟΥ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΑΓΙΑΣΜΟΣ 1 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αρχής της Ινδίκτου Ζωντανά. Αγιασμός Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της έναρξης του εκκλησιαστικού έτους με την αρχή της Ινδίκτου - Ευλογία και Αγιασμός.

 

Θεία Λειτουργία 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ο Όσιος Συμεών ο Στυλίτης. Ο Άγιος Αμμούν ο Διάκονος και οι Αγίες Τεσσαράκοντα Παρθένες και Ασκήτριες οι Μάρτυρες. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Η Αρχή Ινδίκτου. Αγιασμός Σεπτεμβρίου 2022.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της εορτής της Ινδίκτου με το νέο εκκλησιαστικό έτος – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 07.00.

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 – Αγιασμός 2022. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

Αρχή της Ινδίκτου

Η Εκκλησία του Χριστού εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου την αρχή της Ινδικτιώνος – από την λατινική λέξη «indictio», η οποία σημαίνει ορισμός – δηλαδή την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους. Ο όρος προήλθε από την συνήθεια των Ρωμαίων αυτοκρατόρων να ορίζουν δια θεσπίσματος για διάστημα δεκαπέντε ετών το ποσόν του ετησίου φόρου, που εισέπρατταν αυτήν την εποχή για την συντήρηση του στρατού. Κατ’ επέκτασιν καθιερώθηκε να ονομάζονται ινδικτιώνες και οι δεκαπενταετείς αυτοί κύκλοι που άρχισαν επί Καίσαρος Αυγούστου, τρία χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού.

Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι εποχή συγκομιδής καρπών και προετοιμασίας για τον νέο κύκλο βλαστήσεως, ταίριαζε να εορτάζουν οι χριστιανοί την αρχή της γεωργικής περιόδου αποδίδοντας ευχαριστίες στον Θεό για την εύνοιά του προς την κτίση.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζει η Εκκλησία μας την 1η Σεπτεμβρίου με την Αρχή της Ινδίκτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.