ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησης που υπέβαλλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Επικρατέστερος για τη διαδοχή του φέρεται ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Ιερώνυμος, συνεργάτης του κ. Αμβρόσιου, που θεωρείται άνθρωπος ευρύτερης αποδοχής.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι Ηγούμενος της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, ενώ υπηρετεί στη Σύνοδο πάνω από 19 ολόκληρα χρόνια.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, για την εργατικότητα του, ενώ υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Παραίτηση Αμβρόσιου

Την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απηύθυνε σήμερα προς τους πιστούς ο Αμβρόσιος, στον μητροπολιτικό ιερό ναό Καλαβρύτων.

Επισήμως οι λόγοι της παραίτησής του δεν έχουν γίνει γνωστοί, όμως ο ίδιος ο Αμβρόσιος άφησε να εννοηθεί πως αποχωρεί λόγω της προχωρημένης του ηλικίας (82 ετών).

Ο πρώην, πλέον, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, δεν παρέλειψε ακόμη και στην τελευταία ομιλία του να δηλώσει «η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας βρίσκεται υπό διωγμό».

Ο Αμβρόσιος (κατά κόσμο Αθανάσιος Λένης) συμπλήρωσε 43 χρόνια ως μητροπολίτης (41 στα Καλάβρυτα), ενώ απασχόλησε πολλές φορές την επικαιρότητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.