Προσπάθεια να πείσουν τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να μην παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, βούληση που ο ίδιος έχει εκφράσει, κατέβαλαν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Στην συνάντησή τους έξω από το Επισκοπείο, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί παράκληση την προσεχή Παρασκευή στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής ώστε όλοι μαζί να προσευχηθούν… υπέρ των μισούντων, αδικούντων κ.λπ…

Ξεκινώντας από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, περίπου εξήντα ιερείς κατευθύνθηκαν περπατώντας στο Επισκοπείο, ζητώντας να δουν τον Μητροπολίτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και βγήκε.

Στον εξωτερικό χώρο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος παρέδωσε επιστολή στον τοπικό Ποιμενάρχη, εκφράζοντάς του και προφορικώς το αίτημα των ιερέων ώστε να ξανασκεφτεί την απόφασή του και να μην αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, τονίζοντάς του πως η Ιερά Μητρόπολη, ο κόσμος και οι ίδιοι οι κληρικοί, τον χρειάζονται.

Ο Μητροπολίτης αρκέστηκε να τους προτείνει την τέλεση παράκλησης στην Παναγία Τρυπητή, κάτι που αποδέχθηκαν οι ιερείς, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που όλοι μαζί έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων.

από proti

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.