Μεγάλη προσέλευση σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος Ρόδου.

Κυριακή 9/12/2018. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τον Χριστό όταν το σπίτι του γεμίζει από ψυχές κάθε Κυριακή. Ο κάθε Ιερός Ναός είναι και ένα κομμάτι του ουρανού επάνω στην γη.

Κάθε ηλικίας άτομα, από κάθε μέρος της Ρόδου εκκλησιάζονται στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα. Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη γιατί έχουμε πράγματι και συνειδητοποιημένους χριστιανούς αυτό ομολογεί ο Γέροντας μας, Αθανάσιος Μισσός.

Η λέξη «εκκλησία» δεν σημαίνει μόνο «σπίτι του Θεού», αλλά και «συγκέντρωση ανθρώπων». Εκκλησία είναι το σύνολο των χριστιανών όλου του κόσμου, μόνο που σ᾽ αυτό πρέπει να προσθέσουμε τους αγγέλους, τους αγίους, τις ψυχές των νεκρών (που είναι ζωντανές στον κόσμο που έχει ετοιμάσει ο Θεός γι᾽ αυτές) και τον Ίδιο τον Τριαδικό Θεό, δηλαδή τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Η φράση «πάω στην εκκλησία» σημαίνει «πάω στη συνάντηση», πάω να συναντήσω τους άλλους, που είναι μαζεμένοι στο Ναό, για να λατρέψουμε τον Θεό όλοι μαζί.

Εκκλησία δεν είναι ο Ναός (το κτήριο), αλλά οι άνθρωποι πού είναι μέσα σ᾽ αυτόν. Ένας άδειος ναός δεν είναι εκκλησία. Όποιος αγαπάει λίγο, δίνει λίγο.

Όποιος αγαπάει περισσότερο, δίνει περισσότερο.

Κι όποιος αγαπάει πάρα πολύ τι έχει αντάξιο να δώσει;

Δίνει τον εαυτό του… Αυτός είναι ο απλός λευίτης της Εκκλησίας του Χριστού και Γέροντας μας Αθανάσιος Μισσός. Ευχόμαστε να τον έχουμε και το 2019 μαζί μας. Γ.Ψ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.