ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Άνοιξε από προχθές η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και μέχρι στιγμής έχουν εισέλθει πάνω από 700.000 πολίτες σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία. Σε δηλώσεις της πριν λίγη ώρα η Υπουργός Θεανώ Φωτίου ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν φέτος 3.6 εκατομμύρια άνθρωποι. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα που έφτιαξε η δημοσιογραφική ομάδα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Για το κοινωνικό μέρισμα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση, χρήματα από το υπερπλεόνασμα».

Υπογράμμισε δε πως φέτος το 2018, το κοινωνικό μέρισμα δίδεται σε 3,6 εκατομμύρια δικαιούχους.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για το κοινωνικό μέρισμα από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Κοινωνικό μέρισμα – koinonikomerisma.gr: Κινητή περιουσία

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, κτλ, όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για μονομελή ωφελούμενη μονάδα, πολλαπλασιαζόμενο με την αντίστοιχη κλίμακα ισοδυναμίας της ωφελούμενης μονάδας ανάλογα με τη σύνθεση αυτής.

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του φορολογικού έτους 2017, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο: ετήσιος τόκος = 9.000*κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδας * μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2017/100.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Κριτήρια διαμονής

Εκείνος που θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία πενταετία.

Κοινωνικό μέρισμα – Για ποιους δεν ισχύει το κριτήριο υποχρεωτικής ασφάλισης

για νοικοκυριά στα οποία ο δικαιούχος ή ο συνυπόχρεος, εφόσον υπάρχει, είναι πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

για μονογονεϊκά νοικοκυριά στα οποία ένα τουλάχιστον μέλος είναι πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

για δικαιούχους 67 ετών και άνω.

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2018- 2019 συνεχίζονται στο www.koinonikomerisma.gr.

 

 

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.