Όπως μας ενημερώνει ο Αργολικός Παλμός:

Όλως ιδιαίτερος τιμάτε η μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Ναυπλίου ,εκεί που στις 9 Οκτωβρίου 1831 Δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ,έργο του Αντ. Μπαρού από τις συνδρομές ευλαβών γυναικών της ενορίας που κατά την ιστορία το 1928 έπληξε τη πόλη η θανατηφόρα ασθένεια της πανώλης(πανούκλα), με αποτέλεσμα να πεθάνει πολύς κόσμος , οι κάτοικοι αποφάσισαν να παρακαλέσουν την Αγία Βαρβάρα λιτανεύοντας την εικόνα της σε όλη την πόλη κάνοντας δεήσεις υπέρ υγείας των κατοίκων .

Πράγματι μετά από μερικές ημέρες η επιδημία πέρασε και οι κάτοικοι της πόλης σώθηκαν ,σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου θαύματος από τότε μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι εορτάζουν πανηγυρικά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας ,που φιλοξενείτε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ευστρατίου από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας ,παρόντων αρκετών Ιερέων από την πόλη του Ναυπλίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλη την παλιά πόλη προς ευλογία των κατοίκων της ,παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Καθόλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας. Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα και ιδιαιτέρως τον Ναυπλιώτη Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Ευστρατίου, που τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό.

Το παρών τους έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο οποίος δέχθηκε από τους πολίτες συγχαρητήρια για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της συντήρησης του ιστορικού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα από τον δήμο Ναυπλιέων.

Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου Λαμπρή Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.