Το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, Ενορίας Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς για τις αρετές και τα χαρίσματα των τριών μεγάλων Αγίων που τιμά την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας. Η Αγία Βαρβάρα που ζει τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, τον καιρό των διωγμών, με την παρθενία, την αγνότητα, την καθαρότητα του βίου της, αλλά και το αγωνιστικό φρόνημα αντιστρατεύεται τους ειδωλολάτρες της εποχής.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο πατέρας της Ορθοδόξου Δογματικής, καταφέρνει με νηστεία, προσευχή και αγώνα πνευματικό, εν μέσω περιόδου ποικίλων αιρέσεων να λάβει την χάρη, την ευλογία και τον επιστηριγμό του Θεού. Και τέλος ανεφέρθη στον Άγιο νεομάρτυρα Σεραφείμ, Επίσκοπο Φαναρίου ο οποίος υπέστη μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια των Οθωμανών Τούρκων.

Περατώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το κοινό χαρακτηριστικό των Αγίων αυτών που είναι η ομολογία του Ενός και αληθινού Θεού και προέτρεψε τους πιστούς να τους ομοιάσουν στο ορθόδοξο φρόνημα διά της εφαρμογής του Λόγου του Ευαγγελίου και διά της μετοχής των στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.