Μητρόπολη Άρτης

Μητρόπολη Άρτης: Οι Ιεροψάλτες της Άρτας πανηγύρισαν τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, προστάτου των Ιεροψαλτών, χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Τα αναλόγια του Ναού πλαισιώθηκαν από τους Ιεροψάλτες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτης, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι η καθαρή καρδιά, ήταν η αρετή που κοσμούσε τον τιμώμενο Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.

Η καθαρότητα της συνειδήσεως είναι η προϋπόθεση, για την ορθή δόξα του Θεού. «Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον». Όποιος έχει καρδιά με παιδική αθωότητα αινεί και δοξάζει επάξια τον Θεό. Διότι, «αμαρτωλών ο Θεός ουκ ακούει. Αλλ’ εάν τις θεοσεβής ή, και το θέλημα αυτού ποιή τούτου ακούει». Η καθαρή καρδιά είναι ο καλύτερος ύμνος προς τον Θεό.

Τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό πανηγύρισαν οι Ιεροψάλτες της Άρτας Τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό πανηγύρισαν οι Ιεροψάλτες της Άρτας Τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό πανηγύρισαν οι Ιεροψάλτες της Άρτας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.