Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών μας και πλήθους λαού.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Αρχιμ. Δωρόθεος Νεοφύτου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους να δοξάσουμε τον Θεό, γιατί γιορτάζουμε και φέτος, τα Χριστούγεννα, με υγεία και ειρήνη.

«Όμως, ο νους μας στρέφεται στους αδελφούς μας που βρίσκονται εν πολέμω, εκεί που καταστρέφεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χάνονται ψυχές και σώματα και κυριαρχεί ο τρόμος, μεταξύ, μάλιστα, των αμάχων. Γι’ αυτό, να κρατήσουμε την ενότητά μας, να εντείνουμε τις προσευχές μας, ζητώντας από τον Νηπιάσαντα Κύριο να φέρει στις καρδιές των ανθρώπων την ειρήνη, να ακούσουμε το μήνυμά Του, γιατί είμαστε συχνά θύματα της ελευθερίας που Εκείνος μας δώρησε, όταν δεν την διαχειριζόμαστε σωστά και κυριαρχεί ο εγωισμός, ο εθνικισμός, η άκριτη επιθυμία για κατάκτηση».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό μας, γιατί συνέβαλε ώστε να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη, συναντώντας τον Χριστό σε κάθε αναγκεμένο αδελφό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.