Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται οκτώ Κυριακές για το 2020. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής Κυριακές: Την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Επισημαίνεται πως οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής, σύμφωνα με τις οδηγίες των Εμπορικών Συλλόγων:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σε περίπτωση ελέγχου- να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, με βάση τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00. Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι μερικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν συμμετέχουν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και παραχωρούν την αργία στους εργαζόμενους.

Πότε τελειώνουν οι εκπτώσεις
Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων άρχισε τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσει την 31η Αυγούστου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.