Όσον αφορά το πως εξελίσσεται η διαδικασία, ο κ. Θανόπουλος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα και πως τα δύσκολα αναμένονται στα σπίτια όπου θα γίνει κατά πρόσωπο η διαδικασία, όπου είναι πιθανό να ζουν άτομα που δεν επιθυμούν να απογραφούν καθόλου.

Ζήτημα έχει προκύψει με τη διαδικασίας της Απογραφής 2021 καθώς πολλοί πολίτες δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο κλειδάριθμο για την διαδικασία, με τον πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, να αποκαλύπτει ότι θα δοθεί η παράταση που απαιτείται για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Ο κ. Θανόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομής των φακέλων ενώ επισήμανε πως σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Εξειδικεύοντας την παραπάνω οδηγία, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει. Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί. Παράλληλα ανακοίνωσε, ότι σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απομακρυσμένα νησιά θα μεταβεί ο ίδιος με το λιμενικό για να ολοκληρώσει την απογραφή.

«Αναμένεται να καταγραφεί μείωση του πληθυσμού»

Όσον αφορά το πως εξελίσσεται η διαδικασία, ο κ. Θανόπουλος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα και πως τα δύσκολα αναμένονται στα σπίτια όπου θα γίνει κατά πρόσωπο η διαδικασία, όπου είναι πιθανό να ζουν άτομα που δεν επιθυμούν να απογραφούν καθόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αποκάλυψε ταυτόχρονα ότι σύμφωνα με τις στατιστικές εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας μας αναμένεται μειωμένος ενώ τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής μετά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις, αναμένονται στους δύο με τρεις πρώτους μήνες του 2022.

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία

Στο e-mail λαμβάνουν οι πολίτες από την ΑΑΔΕ και την ΕΛΣΤΑΤ, με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία αυτοαπογραφής του στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών για το 2021 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρονται τα εξής:

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Πότε εφαρμόζεται το «πόρτα-πόρτα»

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.