Εκκλησία, πολιτεία και οι οικογένειες των ηρωικώς πεσόντων και των καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων αδελφών ημών κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974, Παραλιμνιτών, τίμησαν τη μνήμη τους σήμερα Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 στο Παραλίμνι.

Της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από εφημερίους και διακόνους του ναού και της Μητροπόλεως. Ανεπεύθη επίσης δέησις, υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων Παραλιμνιτών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Αδάμος Μάρκου, βοηθός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρέστησαν οι οικογένειες των θανόντων και ηρωϊκώς πεσόντων, οι κ.κ Θεόδωρος Πυρίλλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου, Τάκης Πελεκάνος πρώην Υπουργός, οι βουλευτές Αμμοχώστου Γεώργιος Γεωργίου, Ζαχαρίας Κουλίας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Αστυνόμος Α’ Γεώργιος Οικονόμου, ο Υποδιοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού Μιχάλης Πέτρου, ο Υπαστυνόμος Πυροσβεστικού Σώματος Αμμοχώστου Χριστάκης Παπανικολή, Θρονικοί Επίτροποι, μέλη Επιτροπών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων του Δήμου Παραλιμνίου που βρίσκεται πλησίον του ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.